tr-TRel-GR

Yunanistana Blog


«Ocak 2019»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
31123456
78910111213
1415
Kavala şehrinden sürükleyici geziler

Kavala şehrinden sürükleyici geziler

Kavala şehrinden sürükleyici geziler

Kristal kumsallar, dünya mirası anıtlar, Akdeniz mutfağı, dağ ve deniz kaçamağı yılın herhangi bir zamanında  Kavala'yı ziyaret ederken seçebileceğiniz seçeneklerden sadece birkaçı.

N. Iraklitsa - N. Peramos – Ammolofoi

Kavala’dan çok yakın bir mesafede, Büyük kumlu kıyıları, kristal mavi suları, Avrupa'dan mavi bayraklı sahiller. Zevk alacağınız sonsuz mavinin yanı sıra, bölgede sayısız taverna ve en iyi balık lokantaları da var.

Nestos - Delta – Boğazlar

Nestos Nehri’nin yeşiline bir kaçış sizi büyüleyecek. Kano kayağı,sarp kayalara dağcılık yada Nestos boğazlarında doğa yürüyüşü yaparak doğanın yarattığı eşsiz manzaraya hayran kalarak, doğanın güzelliğini hissedebilirsiniz.

Paggaıo’nun patıkaları

Messoropi, Ikosifinissa, Avlis vb antık yollarda büyüleyici rotalar.Çınar ağaçlarının gölgesinde kalan yoğun ormanlar arasında Pangea'nın eşsiz  doğanın armağanının yollarını oluşturan çeşmeler, şelaleler, taş köprüler, nadir bitkiler ile karşılaşacaksınız.

 

Aiggiti Kaynakların mağarası (Maaras)

Drama’daki Prossotsani'de, Kavala'ya yaklaşık 60 km mesafede yer almaktadır. 1978 yılında  Yunan ve Fransız mağara araştırmacıları  tarafından keşfedilmiştir. Çatısı değişik ebatlarda dikitlerle doludur ve iç kısmı cevherlerin varlığından dolayı renk ziyafetidir.

Thassos - Taşoz Adası

Ege Denizi'nin  zümrütü Kavala limanından sadece 70 dakika ve Keramoti'den yaklaşık 30 dakikadır.Yeşil berrak suları,çam  köknar ve zeytin ağaçlarının zengin ormanları ve aynı zamanda tatmaya değer yerel lezzetleri olan geleneksel köyler.

Krinides’teki çamur banyosu

Philippi'ye  ve Haghia Lydia vaftizine çok yakınlar. Ülkenin  en önemli Kil banyolarından biri olarak kabul edilir zira kil sağlık sorunları olanlar için benzersiz bir iyileştirici özelliğe sahiptir.Ayrıca estetik sebeplerden dolayı, kil kozmetik olarak da işlev görür.

Read more
16
Selanik’ten Günlük Geziler

Selanik’ten Günlük Geziler

Selanik’ten Günlük Geziler

"Thermaikos'un gelini" yani Selanik’te Hem sınırlarında hem de komşu bölgelerde eğlence seçenekleri, alışveriş ve hatta alternatif turizm çokluğu ile heyecanlanacaksınız

Chalkidiki

Selanik şehrinden en yakın ve en popüler yerlerden biri. Sadece 1 saat 15 dakika uzaklıktaki Kassandra, Chalkidiki'nin ilk ayağıdır.Düzenlenmiş plajları, sayısız tavernaları, lüks otelleri  sayesinde   eksiksiz bir tatil deneyimi için idealdir.

Pozar Kapıcaları – Aridea

Şehir merkezine 109 km, Aridaia'ya 19 km mesafedeki Pozar kaplıcaları bulunmaktadır. Dağdaki kaynaklarından, binlerce yıldır faydalı ve iyileştirici özelliklere sahip termal suları fışkırıyor. Bölge, lüks misafirhaneleri ve hoş geleneksel tavernalar ile düzenlenmiştir, böylece konuklar tüm konforların tadını çıkarabilirler.

Olimpos dağı

Her yıl Tanrılar dağını doğal zenginliklerine hayran kalabilmek için, yamaçlarını gezebilmek  ve en cesaretli zirvesini fethetmek  için bile  birçok turist ziyaret ediyor. Eteklerinde Litochoros ve eski  Panteleimonas gibi zamanla dayanan  tarih ve geleneksel yemeklerle dolu pitoresk yerleşimler bulunmaktadır.

Vergina

Ülkedeki en önemli arkeolojik destinasyonlardan biri Verginadır. Selanik'ten 80km uzaklıkta olup Veria ve Naoussa'ya da kısa bir mesafededir. Orada, yeraltındaki kraliyet mezarlarına, Büyük İskender'in babası olan II. Filip'in erişilemez mezarına ve  aynı zamanda Antik Tiyatro, Saray ve Eukleia Tapınağına hayran kalacaksınız.

Volvi Gölü

Makedonya'nın en büyük  ve ülkenin en büyük ikinci gölü su ve rüzgar sevenler için ideal bir yerdir.Selanik'ten sadece birkaç kilometrede Gölün kıyısında bulunan kulüp hocalarından bütün yıl boyunca rüzgar sörfü öğrenip  dalgalara ve rüzgarlara hakim olma fırsatını bulabilirsiniz.

Read more
17181920
21222324252627
28293031123
45678910